Μετακόμιση

Ιουλίου 22, 2008 § 8 Σχόλια

Λοιπόν μετακομίσαμε και αυτό είναι ένα σημαντικό νέο. Όλα ξεκίνησαν την προ- προηγούμενη Παρασκευή όπου εγώ έπαθα και μικρές κρίσεις πανικού , έβαζα τα κλάματα γενικότερα έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να χειροτερέψω την κατάσταση μετακόμισης. Ευτυχώς ο πρώην χεβυμεταλλάς διαθέτει σε τέτοιες περιπτώσεις μια καταπληκτική ζεν διάθεση παύλα ανωτερότητα έτσι τα πισωγυρίσματα της διάθεσης μου αντιμετωπίστηκαν με σχετική επιτυχία.

Ακόμα την ημέρα της μεγάλης μετακόμισης ήρθαν φίλοι και βοήθησαν, πράγμα που για μένα ήταν τρομερά σπραξικάρδιο , αφού τα τελευταία 10 χρόνια τα έκανα μόνη πάντα όλα , αλλά δεν είναι αυτή η στιγμή για να με πιάσουν ξανά τα ζουμιά.

Πολλά μυστήρια έχουν μείνει άλυτα σχετικά με την μετακόμιση . Σίγουρα ένα από αυτά αφορά το προηγούμενο σπίτι, και την διαίσθηση πως πριν από εμάς έμενε ο sport billy και άφησε τις μαγικές του ιδιότητες αφού δεν εξηγείται αλλιώς πως βγήκαν από 27 τ.μ τόσα πολλά πράγματα. Κοιτάζαμε άναυδοι τις κούτες , τις βαλίτσες και τις σακούλες που δεν τελείωναν ποτέ.

Ένα ακόμα μεγάλο μυστήριο για μένα αποτελεί το πότε πρόλαβα και αγόρασα τόσα πολλά παπούτσια. Θυμάμαι όταν είχα μπλέξει με έναν παντρεμένο, που έριχνα με επιτυχία το χαρτί της τότε μποεμικης εφηβικής ζωής συζητώντας για τα ελάχιστα ρούχα και παπούτσια που διέθετα, και αυτός κουρασμένος από τις γυναίκες με πολλά παπούτσια , με κοιτούσε με λατρεία. Οι καιροί άλλαξαν και άλλες πιτσιρίκες με λίγα παπούτσια πήραν την θέση μου στην ομάδα. Cest la vie

Ίσως αυτή η μετακόμιση σημαίνει πολλά περισσότερα από όσα μπορώ να καταλάβω αυτή τη στιγμή . Το γεγονός ότι μπαίνω μαζί με έναν άλλο άνθρωπο σε μια κοινή στέγη και διοικούμε τα θέλω μας μαζί και χώρια ( το προηγούμενο διαμερισματάκι ήταν δικό μου και μετά ήρθε ο πρωην χεβυμεταλλάς) ίσως ( λέω ίσως ) μας αλλάξει ριζικά . Πιθανότατα όχι. Δεν ξέρω. Έχω και τον Πλούτωνα ακόμα στο ζώδιο μου και μη τα ψάχνεις.

Σε αυτό το σπίτι υπάρχουν πόρτες να κλείνεις για να μένεις μόνος και μπορείς να ζήσεις χωρίς να ενοχλείς τον άλλον. Μπορείς ακόμα να πας να κοιμηθείς σε άλλο δωμάτιο αν πλακωθείτε, και να μην σε ακούσει να κλαις ( πράγμα και κακό και καλό) . Να μιλήσεις ψιθυριστά στο τηλέφωνο και να μην σε ακούσει και να καταφέρεις να έχεις περισσότερα μυστικά

Σκέφτομαι όλα αυτά , και είναι ένα περίεργο καλοκαίρι, εμένα έτσι μου φαίνεται, εγώ ξανά- ανακαλύπτω την συμβίωση , ψάχνω τον εαυτό μου , έχω γύρω στις 45.000.0000 ανασφάλειες ( ω ναι! ) και αντιλαμβάνομαι πως τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα , και τίποτα δεν θα συμβεί αν δεν αποκτήσω την απαραίτητη συνειδητότητα. Μια τρομερή λέξη που σου γεμίζει το στόμα σαν καραμέλα βουτύρου αλλά δεν σου πέφτουν τα σάλια.

Η αλήθεια είναι πως μου λείπει η εποχή που είχα 2 ξεκάθαρα πράγματα στο μυαλό μου, πάρα πολλή αφέλεια και τρομερή πίστη στα πάντα. Δεν θέλω να το ομολογήσω αλλά είμαι λίγο τσακισμένη.

Φίλοι μου χωρίζουν, στενοχωριούνται και δυσκολεύονται , ο πρώην χεβυμεταλλάς λέει «οι άνθρωποι χωρίζουν» και είναι αλήθεια « και μετά συνεχίζουν» και αυτό είναι αλήθεια και τόσο απλό όσο ακούγεται, το λέει με μια φυσική άνεση με την χαρακτηριστική του μποέμ χροιά και νιώθω λίγο βλήτο. Όχι τόσο άνετη , όχι τόσο υπεράνω, όχι τόσο.

Γενικώς είμαι όχι τόσο. Όσο και να προσπαθώ για να γίνω τόσο. Για αυτό το καλοκαίρι.

Advertisements

§ 8 Responses to Μετακόμιση

 • Ο/Η Nicky λέει:

  Πραγματικα, πώς χωράνε όλα αυτά τα πράγματα στα σπίτια μας??

 • Ο/Η michelan λέει:

  Σ’ένα κουτί μαζεύτηκαν οι αναμνήσεις
  και δεν υπάρχει λόγος με δάκρυα να τις ακουμπήσεις

  Σκέψεις, πράξεις αποτυπωμένες
  μα, οι περισσότερες ξεθωριασμένες

  Μην πηγαίνεις πίσω από τα χαμένα
  δημιούργησε καινούρια δεδομένα
  που θα δώσουν αξία στα περασμένα . . .

 • Ο/Η Ιφιμέδεια λέει:

  Σκέφτομαι ότι η μετακόμιση είναι μιά σύγχρονη διαβατήρια τελετή. Μιά διαδικασία επώδυνη αλλά διδακτική που σε θέτει εκούσα άκουσα σε άλλο ‘ανώτερο’ επίπεδο. Δες το κι έτσι ανεξάρτητη Μαργαρίτα και θα έχει πιό πλάκα.

  Στο μεταξύ πρέπει να εκμεταλλευτείς στυγνά την παρουσία του πρώην χεβυμεταλλά. Είναι φανερό ότι το ζητάει ο οργανισμός του και επιπλέον και ο δικός σου. Αγάπες, λουλούδια και ψυχολογική υποστήριξη. Όλα πολύ καλά λοιπόν -δεν μας νοιάζουν τα ζώδια, μην πτοείσαι από Πλούτωνες. Τι νομίζεις; ένας κακός γέρος ήταν που κοίταζε με το ζόρι να κρατήσει το κοριτσάκι κοντά του. Κάποιος έπρεπε να του πει να βρει μιά κυρία στην ηλικία του.

  Τέλος πάντων. Τώρα που το σκέφτομαι κι ο χωρισμός μιά διαβατήρια τελετή είναι. Επώδυνη αλλά και διδακτική. 😉

 • Ο/Η Despina λέει:

  BRAVO KORITSAKI!!

  na ste panta kala, kai panta xares sto kainourgio sas spitaki? (eimaste akoma konta? ;h efyges makria?)

  filia polla,

 • Ο/Η fmotis λέει:

  Συνειδητότητα είναι καλή. Ακολούθα αυτό το δρόμο. Δεν είναι εύκολος, αλλά σωστός. Και ότι ζεις θα είναι αληθινό. Διμκό σου.

  μάκια

 • Ο/Η Georgia λέει:

  Υπάρχουν πολλά πράγματα στο θέμα συγκατοίκησης που δεν μπορείς καν να φανταστείς! (Και ειδικότερα συγκατοίκηση σε «μεγάλο σπίτι»)

  Περισσότερα δωμάτια να καθαρίσεις, περισσότερος χώρος για να πετάξει ο καλός σου τα μπουκάλια της μπύρας του, τις κάλτσες του, τις μπλούζες του, τα βιβλία του, κτλ. Γκρίνια γιατί τα δικά σου πράγματα πιάνουν περισσότερο χώρο, γκρίνια γιατί έχεις τιγκάρει 2 ντουλάπες με ρούχα που όλα είναι χρήσιμα και εκείνος έχει μόνο 3 συρτάρια. Επίσης αν ο άντρας έχει άποψη στην διακόσμηση (υπάρχουν και τέτοιοι) τα πράγματα είναι χειρότερα.
  Οι κόκκινες κουρτίνες του φαίνονται κάπως,δε μπορεί να κοιμηθεί στα αγαπημένα σου φούξια σεντόνια γιατί θα τον περάσουν για αδερφή, το τραπεζομάντηλο είναι πολύ κοντό, και ατάκες του τύπου: » τι πάει να πει οτι δεν ταιριάζει το σεμεδάκι της γιαγιάς μου?! ΕΝΑ πράγμα είπα να βάλω και εγώ στο σπίτ ικαι δεν το δέχεσαι!»

  Συμβουλή 1. Αν έχουν κλειδιά οι πόρτες πέταξέ (ή κρύψε τα έστω) όλα.
  Συμβουλή 2. Μην πάρετε σε καμία περίπτωση κατοικίδιο!

  Ουφ!

 • Ο/Η anlu λέει:

  Καλή Αρχή!
  (κάτι έχει το 2008 με τις μετακομίσεις…αλλάζω σπίτι και χώρα τον Οκτώβριο…)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

What’s this?

You are currently reading Μετακόμιση at superficial intelligence.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: